Priser i: 

SKÖTSELRÅD FÖR SILVERSMYCKENMaterialen:

Samtliga silversmycken är tillverkade i 925 Silver (Sterlingsilver)som är den vanligaste smyckeslegeringen. 925 anger antalet tusendelar (eller 92,5%) rent silver som finns i materialet -resten är koppar.


Silver var dag - till vardags:
Silver tål att användas, det blir bara finare och finare. Äkta silver smycken ska man använda varje dag.. På grund av mjukheten så repas silver lätt detta märks när man bär flera brickor på samma smycke. Var inte rädd för repor, de jämnar ut sig och bildar en vacker patinerad yta.

Missfärgningen:
Det är ett välkänt faktum att silver smycken gärna missfärgas och det gör det för att svavel finns närvarande. Silver och svavel hör inte ihop, men det är inte alltid så lätt att hålla dem åtskilda. Svavel förekommer i många sammanhang; i luften, på huden, i maträtter, på målade ytor, i tyger, plaster, cigarettrök, fossila bränslen, gummisnoddar osv.
I dagligt tal säger man att silvret oxiderar.Missfärgningen, som ligger som en tunn hinna eller film på silverytan, men som också kan gå ner i porer och sprickor i materialet, består alltså huvudsakligen av silversulfid. Denna bildas redan i närvaro av låga koncentrationer av svavelväte i luften. Till att börja med ser den nya tunna filmen gulaktig ut, för att sedan blåna och övergå i svart allt eftersom den växer till med tiden ju mer den utsätts för svavel. En del människor utsöndrar svavel på huden. I vissa fall beror det på att personen medicinerar. Luftfuktigheten har stor betydelse för hur snabbt det går. Ju högre relativ fuktighet i luften desto fortare bildas sulfiden. Förvara inte dina silversmycken i badrummet!  Högre temperatur påskyndar också bildandet av den svarta hinnan.

Ta fram silvrets fantastiska färg:
Att putsa med putsduk eller ett bra silverputsmedel är det som ger den mest långsiktiga effekten och ger den högblanka silvervita ytan medlen skyddar den nyputsade ytan och fördröjer uppkomst av ny svärtning. Flitigt användande av namnsmycken gör att silvret håller sig vitt och fint längre.

Förvaring:
Ett förvaringssätt som garanterat undviker missfärgning är att linda in silvret i  impregnerade dukar som säljs i branschen. Detta ska sedan förvaras i en lufttät plastpåse. Dessa impregnerade dukar är behandlade med ett ämne som "suger upp" luftens svavelväte och därmed skyddar silvret från angrepp.
Mitt tips är att alltid läggs namnsmycken i en ask eller påse när de inte används så håler du oxiden borta mycket bättre än om de hänger framme.