Priser i: 

Vilkor & Info

Kontakt uppgifter:
ByHovland AB orgnr:5567775977
Mail: info@byhovland.se
Telefon: 0738258866


Priser: Alla priser är inklusive 25% moms. Om du är kund utanför EU så dras momsen av i kassan, men på dessa varor kan tullavgift tillkomma i ditt land.

Frakt: Vanligt brev 29:- (60:-inom EU) kan ej spåras om det försvinner.
Önskas säker leverans? Välj spårbart brev du står inte för risken om det försvinner, frakten blir då  59:- (120:- inom EU) dessa är alltid framme dagen efter att jag postat det (gäller i Sverige).

Beställning: Var noga med att kontrollera din order, se över att placering, namn och artikel stämmer. Hör jag inget så tar jag för givet att allt är rätt.
Vi skickar din beställning så snart som vi mottagit betalningen och smycket är klart.

Leveranstid:  Ordinarie leveranstid Ca 7 dagar efter att betalning mottagits. På produkter med längre leverans står detta på respektive produkt. Skriv som meddelande om du har andra önskemål om leveranstid. 

Express leverans: Vi kan garantera ett visst leveransdatum med kort varsel för det mesta detta tar vi givetvis inget extra för, men maila eller ring innan order så får du veta om det är möjligt. Tänk på att det kan vara längre leveranstider vid högtider vissa namnsmycken har en längre leveranstid detta står då på den produkten. Alla smycken levereras i en By Hovland smyckes ask, utan extra kostnad.

Betalning kan ske genom:

1: Förskottsbetalning till vårt BankGiro (397-1041),
BANK: SWEDBANK
BIC/SWIFT: SWEDSESS  IBAN: SE41 8000 0845 2592 3989 7516

2: Kortbetalning med VISA och mastercard

3: Swish swisha totalbeloppet till 123 268 40 09 Ange ordernummer eller namn vid överföring!
(OBS ej telefonnummer på företag)

4: FakturaVid köp i webbshop kan fakturabetalning väljas som en av betalningsmetoderna. By Hovland samarbetar med Swedbank fakturering. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 20 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Maxbelopp 2000kr. På alla faktura köp oavsätt belopp kontroleras inkomst och betalningsanmärkningar finns betalningsanmärkning eller inkomsten är för låg godkänns inte faktura köp.
 
Smycket levereras ca 7 arbetsdagar efter beställning. Fakturan kommer att biläggas försändelsen och ska vara betald senast 14 dagar efter leverans. Vid fakturabetalning måste alltid mottagaren vara den samma som beställaren och skickas alltid med spårbartbrev 69:-. Vid icke uthämtade paket så debiteras alla smycken med text på hela köpsumman och vid smycken utan text debiterar vi en avgift på 300:-.

En aviavgift om 45 kr per köp tillkommer aviavgiften på 45 kr betalas alltid även vid returer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift på 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25%. Vid köpet görs en kreditupplysning för att vi ska veta att du är du och att inga tidigare betalningsanmärkningar finns. Dina personuppgifter behandlas då i enlighet med personuppgiftslagen. By Hovland förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. ByHovland förbehåller oss äganderätten till allt vi levererat intill dess att full betalning är erlagd.
Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer.

Öppet köp/ångerrätt: Enligt svensk lag gäller 2 veckors öppet köp vid Internet köp. Detta gäller inte smycken med egen text på.Alla smycken är handgjorda och stämplade för hand av mig. Små avvikelser kan förekomma, då texten är handstämplad på våra namnsmycken! 
Vill du ångra ditt köp av andra smycken skickar du den oanvända varan till oss inom 2 veckor tillsammans med kvitto. Returfrakten betalar du. Varan ska vara förpackad på likvärdigt sätt som du mottog den och oanvänd. 

Reklamationer & Nöjd-kund-garanti: Vid eventuell reklamation står vi för frakten. Reklamationen skall göras inom skälig tid från den tidpunkt felet upptäcktes. Normalt slitage räknas inte som skäl för reklamation. Varan ska vara förpackad på likvärdigt sätt som du mottog den, ask och bubbelkuvert.
" Om du på något sätt är missnöjd med dina namnsmycken, så försöker vi givetvis alltid lösa detta på bästa sätt för alla parter (det är INTE så att vi frånsäger oss allt ansvar för du köpt ett smycke med text ) Vårt mål är 100 % nöjda kunder. Jag anser inte att fel val av modell är ett skäl, utan rättar då till fel på det namnsmycke du valt.  
 

Reklamationer skickas till:
By Hovland - Mekanikergatan 2 - 691 34 Karlskoga

Makulering: Vid förskottsbetalning makulerar vi alla obetalda ordrar efter 5 dagar om inget annat är uppgjort!

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du handlar hos oss nedan kan du se hur vi skyddar, hanterar och använder personuppgifter på By HOVLAND AB.

Den nya dataskyddslagen, GDPR, träder  i kraft den 25 maj 2018 och vi har då uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det tydligare för dig hur och varför  vi sparar och använder kunddata.

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår sajt, och handlar hos oss.  

När du lägger en order sparar vi uppgifter som

Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.

Beställningar: ip-adress, E-post, , Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.  Önskar du betala med faktura kräver vi att du uppger ditt personnummer för att kunna bedöma din kreditvärdighet.

För att kunna skicka information till dig om din order  sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida tillägg, reklamationer och garantier.

Så länge sparar vi personuppgifter

Vi sparar bara dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Efter köp i vår webbshop sparas dina uppgifter i sju år, sen raderas de. Även för bokföringen behöver vi spara köphistoriken i sju år.

Prenumererar du på vårt nyhetsbrev behåller vi uppgifterna till dess att du själv avregistrerat dig från utskick. Du avregistrerar dig enkelt genom att välja avanmälan i samma ruta som du anmälde dig för nyhetsbrev

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår sajt och samt hittar till hos oss samlar vi in via Google Analytics och Google Search Console.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på By HOVLAND AB utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan.  By HOVLAND AB har serviceavtal med företag som behandlar personuppgifter för vår räkning. Dessa avtal innehåller bestämmelser om sekretess och säkerhet vid behandling av personuppgifter. Det är dock alltid By HOVLAND AB som ansvarar för behandlingen. 

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt till att vi glömmer bort dig, alltså helt enkelt tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Vår kundservice når du på info@byhovland.se eller 0738 –25 88 66.